معرفی دانشکده
.
شروع فعالیت آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بروجرد تحت عنوان انستیتو تکنولوژی بروجرد مربوط به قبل از انقلاب اسلامی می باشد . سال 1355 سازمان سنجش آموزش کشور از طریق کنکور سراسری اقدام به پذیرش 40 نفر دانشجو در رشته مکانیک مینماید. در آغاز کار محلی که در اختیار انستیتو قرار می گیرد یک دبستان ابتدایی 7 کلاسه در محله قدغون بروجرد می باشد. در ابتدای ترم رئیس وقت عدم فراهم شدن به موقع تجهیزات کارگاهی این رشته را با دانشجویان در میان می گذارد و توافق میشود رشته مکانیک را به رشته برق تغییر دهند و کلاسها با رشته برق شروع به فعالیت میکند. اولین گروه دانش آموختگان در پایان خرداد 1357 فارغ التحصیل شدند با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در 22 بهمن همین سال این مرکز به انستیتو تکنولوژی بدیع زادگان بروجرد تغییر نام یافت و تا سال 1364 با همان تک رشته برق و در همان محل به فعالیت خود ادامه داد که با اجرایی شدن انقلاب فرهنگی این مرکز مشابه دیگر مراکز آموزش عالی کشور به حالت تعطیل درآمد.
این آموزشکده در مهرماه 1375 به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی با پذیرش 105 نفر دانشجو در مقطع کاردانی در رشته های عمران – ساخت و تولید و حسابدای( در نوبت دوم هنرستان فنی چرخکار) فعالیت آموزشی خود را با تعداد 4 نفر پرسنل رسمی ( به عنوان کادر اداری) آغاز مینماید. در سال 1378 رشته کامپیوتر و در سال 1379 رشته معماری نیز به رشته های موجود افزوده شد.
با پیگیری های فراوان مسئولین وقت ساختمان 18 کلاسه ای که به منظور پیش دانشگاهی احداث شده بود(ساختمان موجود) به آموزشکده واگذار و در همان سال بعنوان یک طرح ملی خوابگاه دانشجویی با ظرفیت 160 نفر ساخته شد. در بهمن ماه 1382 در نوبت دوم اقدام به پذیرش در رشته کامپیوتر و ساختمان گردید. در بهمن ماه 1384 رشته حسابداری نیز به رشته های شبانه افزوده شد. اکنون این آموزشکده با رشته های زیر گروه شاخه فنی و مهندسی تحت عناوین مکانیک خودرو – مکانیک (ساخت و تولید)- کامپیوتر(نرم افزار)- عمران (ساختمان) – برق (الکترونیک) و کاردانی پیوسته حسابداری و نیز کارشناسی پیوسته حسابداری مشغول فعالیت می باشد.
لازم به ذکر است آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور در سال 1390از وزارت آموزش و پرورش منفک و به وزارت علوم تحقیقات و فناوری الحاق و تحت عنوان جدید دانشگاه فنی و حرفه ای به فعالیت علمی و آموزشی خود ادامه داد. و سپس در سال 1403به دانشگاه ملی مهارت تغییر نام داد. اکنون این دانشگاه با بیش از 183 آموزشکده و دانشکده در سراسر کشور به عنوان بزرگترین سازه مهارتی کشور آماده خدمت رسانی به دانشجویان و آینده سازان میهن عزیزمان می باشد.
مختصری از زندگی نامه مرحوم حاج اسماعیل چرخکار
واقف زمین آموزشکده و هنرستان چرخکار
نام :اسماعیل شهرت: چرخکار فرزند: استاد حسن نجار،متولد سال 1270 هجری شمسی مصادف با روز عید سعید قربان سال 1313 هجری قمری ، محل تولد: بروجرد
وی ازکودکی نزد پدرش پیشه درودگری را آموخت و با توکل بر خدای متعال و پشتکاری که داشت، برای اولین بار در بروجرد چرخ، دوچرخه و ارابه های چوبی را ساخت که بعدها مورد استفاده اداره پست قرار گرفتند. در 27 سالگی با آوردن اولین دستگاه تراش به بروجرد صنعت تراشکاری را در این شهر پایه گذاری نمود و با کار بر روی آهن و چوب و همتی که در رفع نیاز های صنعتی شهر گماشته بود خیلی زود بروجرد را به شهری صنعتی در غرب کشور تبدیل کرد تا آنجا که نیازهای صنعتی شهرهای اطراف نیز در این شهر برآورده می شد.
در سال 1335 پس از تجهیز کارگاهی با آخرین فن آوری تراشکاری آن روز اولین کارگاه ریخته گری را تاسیس و اولین وزنه فلزی با مقیاس کیلوگرم را با کسب امتیاز رسمی اداره اقتصاد وقت تولید کرد، در جهت رفع نیازهای شهرداری و ادارات مربوطه به امور انشعاب، اقدام به تولید اتصالات تاسیساتی نمود که به مراتب از نمونه های وارداتی مرغوب تر و ارزانتر بودند. در سال 1347 اولین کارخانه یخ را در این شهر بنا نهاد و بعد ها در شهر های اطراف نیز چندین کارخانه یخ توسط ایشان و فرزندان صنعتگرشان ساخته شد از جمله کارهای خاص ایشان که آمیزه ای از هنر و صنعت به شمار می رود می توان به چرخ چوبی اشاره کرد.
پیشرفت صنعتی و علمی شهر بروجرد آرزوی دیرینه ایشان بود که البته قدمهای موثری نیز در تحقق این آرمان برداشتند.حاج اسماعیل در سال 1368 در سن 98 سالگی به دیار حق شتافت.
از جمله کارهای خیری که به دست مرحوم حاج اسماعیل چرخکار در زمان حیات یا پس از فوت توسط فرزندان بزرگوار ایشان انجام شده است.
- احداث چندین پل در مسیر رودخانه ها در اطراف شهر
- اهداء زمین جهت احداث مسجد شیخ احمد سال ( 1334)
- اهداء 32 هزار متر مربع زمین جهت احداث هنرستان فنی (سال 1353)
- اهداء 12 هزار متر مربع زمین جهت احداث آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بروجرد(سال 1375)
- اهداء زمین جهت احداث رادیو بروجرد
- اهداء زمین جهت احداث بیمارستان درمان بیماریهای خاص
روحش شاد، نامش جاویدان و راهش پر رهرو با